Voedselbos Klein Renneborg

Land van Ons

Producten van duurzaam beheerde grond in Nederland

Bij Land van Ons komen de producten rechtstreeks van duurzaam beheerde landbouwgronden in Nederland. Deze worden collectief beheerd met als doel de bodemkwaliteit te verbeteren en de biodiversiteit te herstellen. Dit betekent dat je bij elk product dat je koopt bijdraagt aan een duurzamer landbouwsysteem en een gezonder milieu.
Elk product van Land van Ons vertelt een verhaal van zorgvuldigheid, respect voor de natuur en een gezamenlijke inspanning voor een betere toekomst. Van het veld tot jouw tafel, producten van Land van Ons zijn met liefde en aandacht geteeld, zonder schadelijke pesticiden en met oog voor het welzijn van mens, dier en milieu.

Klein Renneborg verkooppunt in Vlagtwedde

Voedselbos Klein Renneborg is verkooppunt van producten van Land van Ons in Vlagtwedde. In de online winkel kun je de producten bestellen en bij voedselbos Klein Renneborg komen afhalen. Bij ons ben je iets goedkoper uit en zijn er geen verzendkosten. 
Voor het complete assortiment van Land van Ons producten kunt je terecht bij shop.landvanons.nl.

Leden van Land van Ons krijgen 10 % korting op een rondleiding door het voedselbos. 

Burgercoöperatie Land van Ons

Land van Ons is een burgercoöperatie die zich inzet voor duurzaam beheer van landbouwgrond in Nederland. Het doel is om landbouwgrond collectief aan te kopen en te beheren op een manier die zowel de natuur als de biodiversiteit bevordert.

Iedereen kan meedoen, want het landschap is van ons allemaal. Door met elkaar eigenaar te worden kunnen we zelf voor verandering zorgen. Iedere deelnemer heeft evenveel invloed in de coöperatie, ongeacht hoeveel je inlegt. De ambitie is groot: in 10 jaar tijd willen we door aankopen bijdragen aan een nieuwe ecologische hoofdstructuur van 300.000 hectare, oftewel 15% van de Nederlandse landbouwgrond en hier het leven laten terugkeren!

Activiteiten Land van Ons

Land van Ons koopt landbouwgrond en beheert deze duurzaam, met aandacht voor bodemkwaliteit en biodiversiteit. Door landbouwgrond collectief te beheren, creëren we een agrarisch landschap dat gunstig is voor zowel mens als natuur. Samen met boeren en andere betrokkenen wordt gewerkt aan een duurzame toekomst.
Er wordt gestreefd naar een landbouwmodel dat verder kijkt dan maximale productie. En die rekening houdt met de natuur en de biodiversiteit. Met als uiteindelijk doel: een landschap te creëren waar zowel mensen, dieren als planten kunnen floreren.
De oogst van de landbouwgrond van Land van Ons wordt verwerkt in producten die online en via verkooppunten te koop zijn.

Doe mee en maak het verschil!

Door producten van Land van Ons aan te schaffen draag je bij aan dit mooie burgerinitiatief. Je kunt ook bijdragen door lid te worden van de coöperatie en mede-eigenaar van stukjes landbouwgrond. Bij Land van Ons kan iedereen mede-eigenaar worden. Samen zorgen we voor een gezonde bodem en een rijke biodiversiteit.