Voedselbos Klein Renneborg

Lianne de Kort, beeldend Kunstenaar

Ik ben opgegroeid in Nijkerk. Vanaf mijn vroegste jeugd heb ik al getekend en volgde ik teken- en schilderlessen aan de vrije academie in Nunspeet. Mijn specialiteit was portrettekenen, wat mij regelmatig opdrachten opleverde.

Van1986-1992 heb ik de opleiding grafiek en illustratieve vormgeving aan de kunstacademie “Constantijn Huijgens” in Kampen gevolgd. Na mijn afstuderen heb ik me meer dan 18 jaar als grafisch ontwerper en als veelzijdig vormgever ontwikkeld.
De laatste zeven jaar heb ik met veel plezier creatieve workshops en cursussen gegeven en was ik coördinator bij kunstatelier Focus in Zwolle.

Ons voedselbos ‘Klein Renneborg” in Vlagtwedde geeft mij inspiratie om de natuur in al haar schoonheid in verschillende disciplines vorm te geven. Deze nieuwe bron voelt oneindig en ik wil me de komende tijd verdiepen in wat de natuur zich in haar directe vorm openbaart. Dit doe ik met uiteenlopende technieken en materialen.

Onderstaande schilderingen zijn het meest recent en deze werken zullen te zien zijn bij Westerwolde Rijgt. Dit is een tuin- en kunstevenement dat van vrijdag 14 t/m zondag 23 juni 2024 wordt gehouden.